Endnu et gæsteindlæg på bloggen, og denne gang skal du byde velkommen til Sophie Greve Henriksen fra Pakkelabels.dk. Hun disker op med noget inside info om valget af speditør, bl.a. hvilke forskelle du skal være opmærksom på, så du vælger den rigtige speditør til din webshop.

Take it away, Sophie!

Som webshopejer kan det være en jungle at finde rundt i de forskellige speditørselskaber, der tilbyder forsendelse af dine ordrer. De to største speditører på det danske marked er GLS og Post Danmark. Denne artikel kan hjælpe dig med at danne overblik over de fordele, disse selskaber hver især tilbyder.
 

Lidt om forskellene på GLS og Post Danmark

Der er naturligvis nogle områder, hvor GLS og Post Danmark minder om hinanden, men der er visse forskelle, som du skal være opmærksom på. Her gennemgår vi forskellene på de to – emne for emne.

 
1. Krav til forsendelsernes dimensioner

GLS
Hos GLS sendes pakker efter fysisk vægt. Hvis dine pakker lever op til deres dimensionskrav, kan du altså blot veje din pakke og vælge vægtklasse efter den fysiske vægt. Som udgangspunkt skal alle GLS-pakker (undtaget ’Small Parcel’) leve op til følgende:

  • Længde max 200 cm.
  • Længde + omkreds max 300 cm.

Du finder alle GLS’ pakketyper og dimensionskrav i denne artikel.

Post Danmark
Post Danmark sender erhvervspakker efter volumenvægt. Post Danmarks volumenvægtberegning ser ud som følger:

Længde x højde x bredde (alle angivet i meter) x 280 = pakkens volumenvægt

Vil du sende en pakke, der måler 10 x 20 x 30, ’vejer’ pakken altså hos Post Danmark: 0,1 x 0,2 x 0,3 x 280 = 1,68 kg

Såfremt pakkens fysiske vægt overstiger volumenvægten, er det den, du skal regne med i stedet. Altså den højeste af volumenvægten og den fysiske vægt er det, du skal vælge vægtklasse efter, når du sender gennem en erhvervsaftale med Post Danmark.

Læs alt om Post Danmarks volumenvægtsberegning i artiklen her.

 
2. Indlevering af forsendelser
De to speditører har det til fælles, at de tilbyder forsendelse fra indleveringssteder i hele landet. Hos GLS skal du aflevere dine forsendelser i en pakkeshop – hos Post Danmark kan du aflevere dine forsendelser hos et posthus eller en postbutik.

 
3. Tracking
Både Post Danmark og GLS tilbyder trackingnummer på al pakkepost. Dette giver sikkerhed for både dig og dine kunder. Du kan tracke alle dine pakker:

Hos Post Danmark her

Hos GLS her

 
4. Forsikring
Hos begge speditører er dine forsendelser forsikret, når du sender som pakke. Hos Post Danmark er din pakkepost forsikret for op til 4800 kr., og op til 4500 kr. hos GLS.

 

Hvordan vælger jeg den rigtige løsning for mig?

Vælg GLS, hvis:

  • Dine pakker fylder mere, end de vejer.
  • Du sender pakker, der vejer mindre end et kilo og er fysisk små.

 
Vælg Post Danmark, hvis:

  • Dine pakker vejer mere, end de fylder.
  • Du henvender dig til et meget konservativt kundesegment, der er mest trygt ved Post Danmark.

 

Hvordan får jeg en god pris på mine forsendelser?

Hvis du sender mange ordrer, kan du ofte forhandle dig frem til en god pris hos både GLS og Post Danmark. Sender du relativt få ordrer, er det svært at få sådan en aftale i stand.

I det tilfælde kan du dog overveje løsningen Pakkelabels.dk, der tilbyder pakkelabels til en fast lav pris – uanset hvor mange pakker du sender.

Du kan se alle Pakkelabels.dk’s priser her.

Om Sophie Greve Henriksen:
Sophie er marketingansvarlig hos Pakkelabels.dk. Hun bidrager med viden om fragt og logistik.