I starten af ugen gav vi jer muligheden for at spørge Casper Blom om hvad som helst, I gerne vil vide om iværksætterlivet. Vi har fået nogle gode spørgmål. Tak for det — og tak til Casper! Vi håber, I kan bruge svarene.

Here goes!

Ville du gøre noget anderledes, hvis du skulle starte din første forretning i dag – og hvis ja, hvad?

Ja! Meget — jeg er blevet klogere og har lært en del de sidste mange år. Først og fremmest ville jeg nok tænke meget mere over det marked, jeg gik ind på. Hvor stort kan det maksimalt blive? Bliver der tjent penge?

At sælge brugte golfbolde var sjovt — og jeg ville ikke lave det om — men det er nok ikke den branche i DK med flest penge. Dermed ikke sagt, at man skal gå efter, hvor der er flest penge, men det er klart en parameter, der skal med i overvejelserne, og det var den ikke hos mig i starten.

Mener du, at de sociale medier er den bedste måde at markedsføre sig i dag eller er det via Google?

Det kommer helt an på markedet. Push vs pull marketing. Anbefaler altid at teste begge muligheder!

Hvor vigtigt er det, at man finder det rigtige koncept, før man starter virksomhed i forholdt til bare at komme i gang med et eller andet hurtigt? Skal man være passioneret, eller er det noget man bygger undervejs?

Mit motto er JUST F★ING DO IT! og med det mener jeg, at man blot skal hoppe ud i det, og så langsomt tilpasse projektet over årerne. Det er sjældent, at man starter ud med den rigtige opskrift. Den kommer hen af vejen.

Hvad har du måtte ofre for et liv som iværksætter?

Ingenting — det hele har været prioritering. Man kan så være enig eller uenig i prioriteringen, men jeg er tilfreds med den. Jeg har nok ikke haft ligeså mange kærester som dem på min alder, og ej heller været til ligeså mange fester, fordi jeg arbejdede. Det har jeg dog det helt fint med, og jeg har jo mange år tilbage, hvor jeg kan feste!

Hvad er du mest stolt af?

At være med til at inspirere andre unge mennesker. Ugentligt får jeg mails fra unge iværksættere, som er hoppet ud i iværksætteriet og er SÅ glade. De giver mig “skylden”, og det gør mig mega stolt.

Hvert år er jeg ude på +50 skoler og holde foredrag omkring iværksætteri. Jeg er stolt af at kunne give noget tilbage og ydmyg over, at en masse gerne vil lytte på min historie.

 

Hvem er Casper Blom?

Casper Blom startede som iværksætter allerede som 12-årig, hvor han startede sin første virksomhed, BilligGolfbolde.dk. I dag ejer Casper flere succesfulde virksomheder og har mere end +15 fuldtidsansatte. Hans store passion er markedsføring, og ifølge ham er det nøglen til vækst.

Du kan læse mere om Casper på hans hjemmeside: www.casperblom.dk.