”Fraud Fighter er efter vores mening det stærkeste anti-svindelprodukt på markedet. Det har elimineret svindel i vores shop og sparet os for tusindvis af kroner. Samtidig behøver vi ikke længere bruge tid på screene ordrer – det kører bare nu!”

– Thomas Sørensen fra HomeShop.dk

Det er vigtigt at beskytte sin webshop mod svindel. Det ved Thomas Sørensen fra HomeShop.dk, alt om, der måtte lære det på den hårde måde. For Homeshop var løsningen Fraud Fighter, men inden vi når så langt, træder vi et skridt tilbage og ser på, hvorfor det er så vigtigt, at du beskytter din webshop mod svindel.

 

Svindel og nethandel

Kortmisbrug på nettet er et enormt problem for de forretninger, hvor svindlen foregår. Det skyldes, at forretninger faktisk ikke er beskyttet mod svindel – overhovedet.

Når en person får misbrugt sit betalingskort, kan hun gå til sin bank, få spærret kortet og ført hele beløbet tilbage til sin konto. Altså taber hun ikke noget (ud over den tid, hun bruger på at kontakte banken).

For forretninger ser det noget anderledes ud. Når banken fører pengene tilbage til kortholderen, tager de nemlig pengene fra den forretning, der blev svindlet i (det kaldes en chargeback – læs mere om dem her).

Hvis du allerede har afsendt varen, mister du altså både varen og pengene. Og derudover risikerer du at få en regning for sagens omkostninger fra banken. Snak om at træde på dem, der ligger ned …

Det er desværre sådan, lovgivningen er i dag. Trækker banken pengene tilbage, kan du ikke gøre noget for at få dem igen. (Jo, du kan anmelde det til politiet her – men det er ikke sikkert, du får noget ud af det.)

Hvis du ikke opdager svindelforsøg i din webshop, inden du sender varen, er du overladt til skæbnen.

Det kunne de selvfølgelig ikke acceptere. De søgte derfor en løsning, der kunne håndtere 3D Secure på en smart måde og dermed stoppe svindlerne.

(Hvis du vil have en hurtig gennemgang af 3D Secure, så klik her.)

De valgte at bruge Fraud Fighter, fordi systemet gør det nemt at overvåge alle ordrer og kan håndtere 3D Secure på en intelligent måde.

 

Hvad gør Fraud Fighter?

Fraud Fighter er et sikkerhedssystem, som overvåger alle betalinger i din webshop og advarer dig, hvis der er mistænkelige ordrer.

Systemet holder øje med flere faktorer, som er velkendte indikatorer på svindel.

Her er nogle af de ting, Fraud Fighter kigger på:

 

  • Er betalingskortet udstedt i samme land, som betalingen foretages fra?
    Hvis et kort, der udstedt i Danmark, bruges fra et land i Afrika, ville jeg være nervøs for at sende varen. Du bør tjekke leveringsadressen og eventuelt kontakte køberen, inden du sender varen.
  • Er der lavet flere betalinger med samme kort eller samme IP?
    Det er et velkendt trick, at svindlere bruger de samme kortoplysninger, så mange gange de kan, inden kortet spærres. På samme måde bruger svindlere gerne den samme IP-adresse til at forsøge at svindle hos en masse netbutikker samtidig.
  • Er der er brugt en proxyserver?
    Hvis der er brugt en proxyserver ved en betaling, så kan det være et tegn på, at der er ugler i mosen. Proxyservere kan nemlig bruges til at skjule slutbrugerens identitet og adresse.

 

Du kan selv sætte sikkerhedsniveauet i din webshop med Fraud Fighter. Systemet fungerer ud fra en række regler, som du selv styrer, og du kan fx opsætte forskellige regler for forskellige lande eller verdensdele.

I systemets indstillinger vælger du også, om du vil blokere mistænkelige betalinger eller modtage en advarsel på e-mail eller sms. Når du får en advarsel, kan du selv undersøge ordren og vælge, hvad du vil gøre ved den.

Jeg vil ikke gå mere i detaljer med Fraud Fighters funktioner her, men du kan læse meget mere om Fraud Fighter, opsætning og best practice på vores tekniske dokumentation.

 

Hvordan får jeg Fraud Fighter?

Hvis du vil prøve Fraud Fighter, kan du aktivere det fra din ePay-administration. Vi anbefaler dog, at du sætter dig ind i systemets funktioner og læser vores anbefalinger her.

Du er også velkommen til at ringe til os og aftale et tidspunkt til en gennemgang af Fraud Fighter.

 

Hvordan kan jeg ellers beskytte min forretning mod kortsvindel?

Om du bruger et sikkerhedssystem eller ej, vil jeg anbefale dig at holde øje med ordrerne i din shop.

Du skal som hovedregel være på vagt, når du ser noget som helst usædvanligt ved en ordre: Et højt købsbeløb, et mærkeligt købstidspunkt, et underligt navn eller telefonnummer.

Læs også Tellers detaljerede anbefalinger her.