Når kunden skal betale for sit køb i din webshop, åbner en betalingsside, hvor kunden vælger betalingsmetode, indtaster sine kortoplysninger og gennemfører betalingen. Hvis du bruger ePay i din shop, kan du vælge, om betalingssiden skal vises som overlay, fuldskærm, iFrame eller integreret.

Jeg vil i denne artikel udpensle de vigtigste forskelle imellem ovenstående betalingsvinduer og komme med eksempler på, hvordan andre webshops har integreret ePay-betalingsvinduet. Forhåbentligt har du herefter fået et overblik, der kan give dig inspiration til, hvordan du kan tilbyde betaling på din egen webshop.

 

Overlay

overlay---befashionable copy yesPå billedet ses et eksempel på overlay lånt fra www.be-fashionable.dk.

Hvis du vælger, at betalingsvinduet skal vises som overlay, betyder det, at betalingsvinduet åbner i et nyt vindue, når kunden går til betaling. Som du kan se på billedet til højre, ligger betalingsvinduet sig “oven op” webshoppen, og shoppens layout kan ses bag betalingsvinduet.

Når kunden har gennemført og bekræftet ordren, vises en kvittering for købet. Du kan vælge, om kvitteringen skal vises i selve betalingsvinduet eller på en side på din webshop (betalingsvinduet lukker så automatisk, når kunden har gennemført sin betaling). Hvis dette er tilfældet, skal du definere parameteren ownreceipt i din shopløsning.

 

Fuldskærm

woolspire

Her er et eksempel fra www.woolspire.com, der har valgt at få vist betalingsvinduet i fuldskærm.

Integrerer du betalingsvinduet som fuldskærm, åbner betalingsvinduet ligeledes i en popup, men vinduet fylder hele siden. Det vil sige, at betalingsvinduet erstatter alt indhold på din side. Det er derfor ikke længere muligt for kunden at se webshoppens layout i baggrunden – se eksemplet til højre.

Efter kunden har gennemført betalingen, lukker betalingsvinduet igen, og kunden sendes tilbage til den pågældende webshop.

En fordel ved fuldskærm er, at der vises en hængelås i adressefeltet. Mange forbrugere har lært, at de kun skal indtaste deres kortoplysninger, hvis der er en hængelås i hjørnet, så det kan være en af grundene til at vælge fuldskærm. Hvis du vil have vist en hængelås, når du bruger de andre integrationer, skal du installere et SSL-certifikat på din side. Det koster typisk et par hundrede kroner om året.

Hængelås

 

Både overlay og fuldskærm er lette at sætte op og kræver minimal teknisk kunnen.

 

iframe - sparvinduer yes

www.sparvinduer.dk er et eksempel på en webshop, der har valgt at oprette betalingsvinduet i iFrame

 iFrame

Ønsker du ikke, at betalingsvinduet åbner i et nyt separat vindue, kan du i stedet integrere betalingsvinduet gennem en iFrame.

Det vil sige, at frem for at betalingen foregår i et separat vindue, er det webshoppens egen side, som danner rammen om betalingsvinduet – se eksemplet til venstre. Her er betalingsvinduet desuden tilpasset shoppens eget layout ved hjælp af cssurl (se mere om det længere nede).

 

 

integreret - refurb copy yes

Et eksempel på en webshop, der har valgt det integrerede betalingsvindue er www.refurb.dk

Integreret

Ved de tre ovenstående løsninger er det hovedsageligt ePay, der leverer indholdet til betalingsvinduet. Hvis du vil skræddersy betalingsvinduet til dit eget design, kan du anvende et integreret betalingsvindue. Det betyder, at du integrerer betalingsvinduet direkte i din webshop og tilpasser vinduets layout, som du ønsker.

Selvom iFrame og det integrerede betalingsvindue kan minde om hinanden visuelt, er teknikken bag forskellig (se mere om teknikken her). Det gode ved begge løsninger er, at kunden (rent visuelt) aldrig forlader webshoppen. Det kan det give kunden en vis tryghed, at han/hun forbliver på webshoppens side under hele betalingsforløbet. Dog kan det for nogle brugere virke mere sikkert, at de indtaster deres kortoplysninger på betalingsgatewayens side, hvis de kender og er trygge ved den i forvejen.

 

Opsamling

Uanset om du vælger overlay, fuldskærmiFrame eller det integrerede betalingsvindue, kan du tilpasse betalingsvinduets layout via CSS. Det gør du ved at bruge parameteren cssurl til at hente dit eget stylesheet. Vælger du det integrerede betalingsvindue, er det dog mere simpelt at justere vinduets layout.

Derudover er alle vores løsninger mobilvenlige. Det vil sige, at hvis kunden åbner betalingsvinduet fra en mobil enhed, tilpasser layoutet sig automatisk til skærmens størrelse, så betalingssiden vises korrekt både på computere, tablets og smartphones. Du kan læse mere og se eksempler på vores mobilvenlige betalingsvindue ved at klikke her.

Du kan se mere om opsætningen af de forskellige betalingsvinduer i dit shopsystem på vores tekniske dokumentation. Inden du beslutter dig, kan du teste de forskellige løsninger med en testkonto. En testkonto er gratis, og du kan så opsætte ePay på din hjemmeside, gennemføre fiktive betalinger og se, hvordan det hele virker.

Når du er gået i luften, kan du splitteste forskellige versioner af betalingsvinduet for at se, om der er en løsning, der konverterer bedre end de andre. Læs mere om splittests.

Du kan også prøve de forskellige versioner af betalingsvinduet med det samme i vores online demo – klik for at åbne demoen.